Pentru obtinerea unor rezultate bune in activitatea prestata este nevoie de foarte multa munca. Sigur ca nu am spus nimic original. Dar am incercat sa schimb, putin, stilul muncii, pentru a o eficientiza. Nimeni nu poate spune ca atunci, cand este pus sa efectueze un tip de activitate cu care este obisnuit, de altfel, cum este invatarea, dar nu o faci in acelasi mod, rezultatele imediate nu sunt cele scontate, pentru ca trebuie sa te concentrezi pe noul stil aplicat, pe bagajul de cunostinte ce trebuie intelese sau memorate . Este un stres care va duce, in prima faza, la rezultate inferioare . Posibil. Dar daca modul in care sunt oferite cunostintele este unul logic, iar modul in care le evaluezi este unul care determina sa vezi tot bagajul de date in mod legat, cu o finalitate clara, eficienta devine, net superioara. Deci, exista 2 probleme, care trebuie rezolvate de dascal: aceea a tipului de cunostinte predate, aici incluzandu-se si modul de explicare, legaturile dintre ele, etc, si a 2-a probleme este modul de evaluare. Pana nu se va intelege la nivel national ca nu modernul este incompatibil cu nemodernul, cu cerintele, programele invechite,nelegate de realitatile zilei de azi, de modul de pre/ dare din alte state, este imopsibil de obtinut, la nivel macro, un rezultat obtinut la nivel micro. Primul pas spre eficienta este asumarea responsabilitatii dascalului de a-si structura programa in functie de modul sau de abordare a cunostintelor, tinand cont de cerintele generale, de competentele ce trebuie obtinute. Este sigur ca trebuie vazut daca aceste competente sunt in pas cu cerintele societatii de azi ! Ioli L.
Şi totuşi....
Sunt convinsă că, atunci când răsfoieşti o carte, vezi genericul unui film sau, în cazul nostru, intri pe adresa unui blog şi îi vezi conţinutul, s-ar putea să spui că blogul ar trebui să fie ultimul loc unde să apară lecţii. Părerea mea este cu totul alta. Blogular trebui să fie unul din instrumentele care să înlocuiască cu succes caietele şi manualele şcolare. De ce? Este extrem de comod de utilizat. Poţi posta pe el elemente care nu le poţi pune într-un manual. Şi , mai ales, nu trebuie cărat.... El te însoţeşte pretutindeni.... Şi atunci, de ce să nu-l utilizăm?
Cuvânt înainte!
Un blog este un mare jurnal .Aceasta este părerea mea. Doar că nu este un jurnal personal, ci poate şi trebuie să fie văzut de cât mai multe persoane. Aceasta este ideea de la care am pornit să construiesc acest blog. Sigur, va fi un blog instructiv, indubitabil. Ideea este cum instruieşti. Dacă cel ce vizualizează materialul va rămâne câteva momente pe pagină, mai mult chiar, va crede de cuviinţă că este bine şi necesar să le preia, mi-am atins scopul. Totdeauna am mers pe ideea că cel mai eficient este să îmbini utilul cu plăcutul. Dacă utilul este biochimia, în sine, plăcutul este , indiscutabil, modul în care o prezinţi. Voi pune, mai jos, sondaj, pentru a vedea dacă am greşit sau nu. Eu cred, însă, că un lucru poate deveni plăcut, sau , dimpotrivă, doar prin modul în care este prezentat. Aţi urmărit, fără îndoială, reclamele de prezentare ale unor produse. Unele sunt atractive, amuzante, chiar nu te deranjează dacă se repetă. Altele, însă, dacă apar, schimbi, repede, postul la TV, dacă priveşti la TV. Dacă blogul meu face parte din prima categorie de "RECLAME", este OK. Celor ce sunt, sau vor deveni pasionaţi să studieze evoluţia "tehnică" a miracolului numit VIAŢĂ, le spun un bun venit din tot sufletul. Dacă doriţi să comunicăm mai mult şi pe teme care nu ţin textual de ceea ce mi-am propus să prezint în blog, o puteţi face pe adresele: www.ioliluncan@yahoo.com www.ioliluncan@gmail.com Aştept cu nerăbdare opiniile dv. Nu uitaţi, dragi prieteni, mai multe persoane= o infinitate de idei= un câştig foarte mare pentru toţi. Încă o dată, bun venit, dragi biochimişti!
Sunt profesoara.
Sunt pasionata de biochimie prin aceea ca, aceasta stiinta imi ofera posibilitatea relativa de cunoastere a ceea ce se intampla in organism .
Eu sunt interesata, mai ales, de aceea ce poate face omul ca sa nu se intample ceva ce nu se poate repara.
Acesta este posibil cunoscand biochimia.
Imi place sa lucrez cu oamenii.
Sunt receptiva la ceea ce este nou, util, accesibil omului si care te poate forma , in sens pozitiv.
Imi place doar sa construiesc, nu sa distrug.
Sa nu credeti ca biochimia este o stiinta seaca. Nu este deloc asa. V-ati pus vreodata problema ce este, de fapt, viata? Va dati seama ca noi traim si chiar nu putem explica de ce si cum? Doar o infima parte din toate intrebarile care ar veni daca ne-am concentra pe aceasta problema, le explica biochimia. Este un miracol, si nu spun deloc un lucru mare, cum de este posibila reglarea , inspre echilibru a tuturor greselilor pe care le face omul, de la nastere , pana la moarte. Care ar fi acelea? Ex. Suntem la masa si am consumat 3 feluri de mancare, cu mult mai multe calorii si materii decat ne sunt necesare. Si totusi organismul nu intra in colaps. De ce? Cum de organismul poate face toate modificarile care sunt necesare? Noi putem doar spune: LE FACE! V-ati gandit , de ex., ca atunci cand va opriti brusc din fuga, organismul, daca nu ar beneficia de toate sistemele de reglare, ar exploda, datorita acumularii de energie si caldura? Si altele, si altele... Le vom studia, in limita puterilor si a priceperii noastre, utilizand ceea ce ne pune la dispozitie tehnica moderna. In acest mod, posibil sa putem raspunde si altor intrebari. Credeti-ma, pe masura cunoasterii, intrebarile vor deveni tot mai multe.......
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu